No nyt oon sit palanu, vähä jo ihmettelinki et miten menee niin hyvin ton auringon kaa.

Tänää kävin tekee 4,5 tunnin laivaretken täältä Ayia Napasta Famagustaan. Pysähdeltiin luolien kohdalla ehkä jossain Cape Grecossa ja Protaraksessa ja sit pidettiin kaks uimataukoa, mennessä 30min ja kotimatkalla 45min. Maisemat oli ihan kivoja, ei nyt niin hirveesti mitään katottavaa, mut Famagustan "ghost town" oli aika vaikuttava. En oottanu siltä kauheesti enkä ymmärtäny miks se on mikään nähtävyys, mut nyt ymmärrän. :-) Joku on kuvannu sieltä pätkän Youtubeen http://www.youtube.com/watch?v=aA8Ce5JCIaA . Lyhyesti kerrottuna Famagusta oli ennen Kyproksen suosituin lomakohde ja 70-luvulla sinne hyökkäs turkkilaiset. Turisteilla sekä paikallisilla oli pari tuntia aikaa kerätä kamat mukaan ja koko kaupunki evakuoitiin. Se on edelleen täysin autio ja piikkilanka-aidalla rajattu, eikä sinne päästetä ketään. Kiikaroidessa näki et siellä tosiaan on kaikki sen näköstä et kiireellä on lähdetty 40 vuotta sitten ja kaikkea ei oo ehditty ottaa mukaan. Ihmiset menetti kotinsa ja omaisuutensa, aika hurjaa.

Ja sit takasin laivamatkaan. Kotimatkalla saatiin ruokaa ja koska sisälle ei mahtunu syömään ni kapusin kaikkine lautasineni yläkannelle missä pidin paikkaani. No, siellähän tuuli aikalailla ja sain heittää hyvästit leivälle joka lensi kalojen ruuaksi. Muutenki tosi haasteellista syödä kun muovihaarukkakin taipuu tuulessa. :-D Ruoka oli kuitenki hyvää; "roasted chicken and roasted potatoes" ja näitten joku oma salaatti on kyl hitsin hyvää. Viimesellä uintipysähdyksellä kuvittelin händlääväni snorklauksen kun katoin et jotkut ipanatkin osas. Niinpä painelin mereen snorkkelin kanssa ja meni ehkä kolme sekuntia kun oli silmät ja nenä täys suolavettä enkä kyllä nähny yhtään ainutta kalaa enää sen jälkeen. Varmaan vieläkin on jotain suolaa piilarin alla.

Laivalla tapasin kivan italialaisen miehen. Ja ennen kun äiti riemastuu, ni ihan sellasen naimisissa olevan lähemmäs nelikymppisen. Tää mies oli niin innoissaan ihan kaikesta musiikista maisemiin ja juomiin, että melkein hyperventiloi. Se oli eilen käyny ottamassa napakorun ja esitteli sitä kaikille. Viimeistään tanssimuuvien kohdalla oisin voinu vannoa että aviopuoliso on mies, muttei kyl ollut. Aivan ihana tyyppi. :-D

Huomenna olis sit niinkun viimenen kunnon lomapäivä täällä, perjantaina tais bussi tulla hakemaan jo kymmenen aikaan. En tiiä yhtään mitä tekisin, mut ainakin pitää iltaa viettää hotellilla. Toivottavasti nää ihmiset tajuaa etten oo hirveen hyvä missään hyvästeissä, vaan miut pitää ehkä väkisin työntää bussiin.